Friday, June 24, 2011

perubahan ala-ala transfomerz :)

assalamualaikum. waah. lamanye aku tak update blog . naik naik sekolah aku mengalunkan nangis tidak berlagu * takperlu ditanya mengapa aku crying*. bukan sebab lambat dapat sweater batch, bukan jugak sebab MUTHU pengawal keselamatan dekat sekolah aku resign coz taktahan dengan budak maahad yang sgt "baik" dan bukan juga sebab kucing kawan aku mati.


tapi sebab toooooot . biarlah rahsia bak kata siti nurhaliza masa dia ada affair dengan datuk K sebelum diorang kahwin. memang ujian yang Allah bagi itu banyak dan dari pelbagai segi. Syaitan yang ada di sisi sentiasa mahu merosakkan diri. sekiranya tidak dapat dikawal diri yang lemah ini, pasti terjatuh lalu tergolek ke dalam lembah kemaksiatan. bila tersedar dari kealpaan , aku bangkit menyahut cabaran. meninggalkan segalanya demi peperiksaan. itu sajalah yang mampu aku lakukan , menelaah pelajaran demi kejayaan. aku takperlu semua itu, hanya membuat aku terpaku . melayan perasaan yang syaitan sukakan. asyik ingat dia tidak berkesudahan. kini aku melakukan perubahan ala-ala transformer , jangan dipandang dia yang hanya mengundang rasa sengsara. kini aku akan melupakan dia, yang hanya ku mahu membuat ibubapaku bangga.

* kembali ke mood normal*

perubahan itu memerlukan pengorbanan. jadi jom kita sama-sama berubah ke arah yang lebih baik . :D


p/s : kaunselor yang terbaik adalah diri kita sendiri . betul tak ?

sincerely by ,
aina amirah :)

Friday, June 10, 2011

parak !!!

assalamualaikum. hari ini maybe last aku berblogging. aku rasa lagi 2,3 hari mesti aku punya blog kne delete. *aku serius malas nak tukar yahoomail ke googleaccount* . aku tak kesah lah kalau blog aku kena delete pon. nanti dah kena delete aku buat yang baru . * sebenarnya memang takkan buat dah* aku buat belog pon, sebab nak baca belog orang lain - sebab belog aku sumpah tak best! wihihi- sedar tak sedar cuti dah nak habes ! waaaaa ~ sangat sangat tak best ah. tapi aku cuti pon bukan buat hape Buat habes beras jek